مراقبت‌های لازم هنگام تمرین پیلاتس در بارداری

مراقبت‌های لازم هنگام تمرین پیلاتس در بارداری

پیلاتس از جمله ورزش‌هایی است که در این زمان به کمک خانم‌های باردار می‌آید. جلسات منظم پیلاتس باعث بهبود تعادل بدن می‌شود و هم‌چنین می‌تواند به حفظ حالت عضلانی در بزرگسالان کمک کند. زیرا که با ادامه روند بارداری بانوان باردار شکم‌شان بزرگ‌تر شده و مرکز ثقل‌شان تغییر پیدا می‌کند. بنابراین پیلاتس به‌عنوان یک ورزش مناسب برای دوران بارداری به آن‌ها معرفی می‌شود. با این حال باید مراقبت‌هایی حین انجام حرکات در نظر گرفته شوند. در ادامه مقاله مراقبت‌های لازم هنگام تمرین پیلاتس در بارداری برای شما برشمرده خواهند شد.

آشنایی با پیلاتس در بارداری 

ورزش پیلاتس به‌عنوان یک سیستم ورزشی برای کل بدن، برای بدن یک خانم باردار و در حال تغییر بسیار عالی خواهد بود. این ورزش بر تنفس تاکیدی عمیق دارد و بر همین اساس قدرت، تحرک و انعطاف‌پذیری را برای حمایت از ساختار بدن شما متعادل می‌کند. تمرینات پیلاتس در بارداری دارای مجموعه‌ی بزرگی از تمرینات، گزینه‌ها و اصلاحات برای هر مرحله از بارداری هستند. در واقع این ورزش با حرکات برنامه‌ریزی شده برای بهبود عملکردهای فیزیکی، روانی و حرکتی در نظر گرفته می‌شود.

آشنایی با پیلاتس در بارداری آیا پیلاتس در بارداری مضر است؟

برای تمرینات پیلاتس در بارداری یک سری تمرینات کم فشار در نظر گرفته شده است که باعث ایجاد قدرت و انعطاف‌پذیری در کل بدن خواهند شد. بنابراین با انجام تمرینات آن بدن به یک وضعیت پایدار می‌رسد. از طرفی دیگر تکنیک‌های تنفس نیز از موارد مهم پیلاتس در بارداری هستند که عضلات تثبیت کننده عمقی، به ویژه عضلات عرضی شکم که در ارتباط با لگن هستند را فعال می‌کنند و باعث بهبود تنفس می‌شوند.

بنابراین شما را برای زایمان آماده می‌کند و به شما در بهبودی پس از زایمان کمک می‌نماید. در این راه با ارتقای سلامت و تقویت عضلات کف لگن، به پیشگیری یا مدیریت دیاستاز رکتی کمک می‌کند. با این حال توجه به این نکته مهم است که یک تمرین معمولی پیلاتس ممکن است برای همه بانوان باردار مناسب نباشد. بنابراین انجام حرکات پیلاتس در بارداری به یک مربی متخصص و باتجربه در این زمینه نیاز دارد. 

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  اشتباهات رایج هنگام انجام حرکات ورزش پیلاتس

انجام پیلاتس در بارداری به چه مراقبت‌هایی نیاز دارد؟

هنگامی که یک خانم باردار قصد دارد پیلاتس را در دوران بارداری انجام دهد به مراقبت‌هایی نیاز دارد تا ضمن کاهش آسیب‌های وارده، درد هنگام زایمان نیز کم شود. این مراقبت‌ها به شرح زیر هستند:

  1. یک خانم باردار باید همیشه از مربی پیلاتسی کمک بگیرد که حتما آموزش‌های پیلاتس قبل از زایمان را دیده باشد و در در این زمینه تجربه داشته باشد.
  2. در هنگام انجام پیلاتس در بارداری لباس سبک و راحت بپوشید.
  3. یکی از مراقبت‌های بارداری هنگام انجام تمرین‌های پیلاتس مشورت با یک متخصص و یا یک فیزیوتراپیست کف لگن قبل از شروع است.
  4. به‌علاوه هنگام انجام تمرین‌ها از حبس نفس خود خودداری کنید.
  5. توجه داشته باشید که پیلاتس داغ یا ورزش در شرایط گرم و مرطوب هرگز مناسب نخواهد بود. 
  6. به‌عنوان یک خانم باردار حین انجام پیلاتس در بارداری همیشه تنقلات دم دست داشته باشید و هیدراته بمانید.

نکات مهم درباره پیلاتس در بارداری 

علاوه بر مراقبت‌های لازم هنگام انجام پیلاتس در بارداری، لازم است که نکات مهمی را نیز در نظر بگیرید. این نکات عبارتند از:

  • بهتر است در هنگام اجرای پیلاتس به‌ویژه در ماه‌های آخر بارداری از تجهیزات تخصصی مانند Reformer یا Cadillac/Tower استفاده کنید. زیرا که به دلیل بلند شدن از کف و کم شدن فشار بر عضلات ناحیه پایین تنه؛ تمرین مقاومتی و موقعیت راحت‌تری را ارائه می‌دهد.
  • توجه داشته باشید که در پلاتس بارداری هنگام استفاده از پیلاتس ریفورمر، در جهت حمایت بیشتر از فنرهای سنگین‌تر استفاده ببرید و هم‌چنین فنرهای سبک‌تر را برای تمرین‌هایی که در آن وزنه را فشار می‌دهید، در نظر بگیرید.
  • شل کردن عضلات کف لگن و شکم هنگامی که از روی زمین بلند می‌شوید هم‌چنین مکث کردن به اندازه انقباض آن‌ها مهم است.
  • حتما پس از انجام تمرینات قبل از ترک کلاس پیلاتس در اصفهان برای سردکردن بدن خود زمان بگذارید. باید بدانید که ریکاوری به اندازه خود تمرین اهمیت خواهد داشت. 
  • پس از ورزش مفاصل شما بیش از حد شل می‌شوند. بنابراین مراقب باشید که آن‌ها را بیش از حد کش ندهید. 
  • سعی کنید از انجام پیلاتس در بارداری لذت ببرید و بدن خود را با آن هماهنگ کنید. 
شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  توپ کوچک پیلاتس

فواید پیلاتس در بارداری فواید پیلاتس در بارداری 

یک خانم باردار در طی بارداری خود دچار تغییراتی هم‌چون افزایش حجم خون، ضربان قلب و برون ده قلبی را می‌شود که تنگی نفس را به همراه دارد. مهمترین مزایای پیلاتس در بارداری عبارتند از:

تنظیم تنفس

تنفس در پیلاتس سیستم عصبی را آرام می‌کند که باعث کاهش فشار خون می‌شود. هم‌چنین استقامت لازم برای قدرت ذهنی و عاطفی برای تحمل شرایط و درد زایمان و وضع حمل را ایجاد می‌نماید.

جلوگیری از ابتلا به دیابت

در مادرانی که به مشکلات پزشکی مانند فشار خون مزمن، دیابت نوع ۱و دیابت نوع ۲ دچار هستند، پیلاتس می‌تواند علائم و عوارض این بیماری‌ها در دوران بارداری را کاهش می‌دهد.

ایجاد آمادگی برای زایمان آسان

تمرکز بر عضلات شکم، پشت و کف لگن با افزایش خودآگاهی بدن از فواید پیلاتس در بارداری است. این تمرینات بدن شما را برای هل دادن جنین به خارج رحم آماده می‌کند. علاوه بر این‌ها کاهش کمردرد، بهبود کیفیت خواب و تقویت هماهنگی تنفس دیافراگمی و الگوهای حرکتی انقباضات زایمان از فواید این ورزش هنگام بارداری هستند.

کمک به بهبود سلامت کودک

با این حال باید گفت که پیلاتس نه‌تنها برای مادر بلکه برای کودک نیز از فواید آن بهره می‌برند. با ادامه دادن به این ورزش ایمن در دوران بارداری، کودک مادر کمتر مستعد ابتلا به بیماری‌های خاص است و از یک شروع سریع در رشد و تکامل مغز سود می‌برد. 

جمع بندی 

پیلاتس در بارداری از ورزش‌هایی است که به خانم باردار در داشتن یک زایمان راحت‌تر و سریع‌تر کمک خواهد کرد. تمرینات این ورزش بر عضلات شکم، پشت و کف لگن تمرکز دارد و شما را برای هل دادن جنین به خارج رحم آماده می‌کند. هم‌چنین با بهبود کیفیت تنفس سیستم عصبی را آرام کرده و باعث کاهش فشار خون می‌شود. با این حال شما به عنوان خانم باردار باید با مشورت پزشک و زیر نظر مربی پیلاتس این ورزش دا انجام دهید. 

آیا پیلاتس برای فیزیوتراپی مفید است؟
آسیب‌های احتمالی هنگام اجرای غلط تمرینات پیلاتس

کلاس ها

فهرست