بررسی تاثیر پیلاتس بر روی سلامت روان و کاهش استرس

بررسی تاثیر پیلاتس بر روی سلامت روان و کاهش استرس

زندگی پرمشغله و پررفت و آمد امروزی با فکر و خیال‌های آینده باعث شده تا استرس و اضطراب در سطح جامعه روز به روز افزایش پیدا کند. این اضطراب به صورت دائم و شدید می‌تواند بدن شما را ضعیف کند. آیا فکر می‌کنید که استرس تنها یک مسئله ذهنی و عاطفی است؟ اما باید بدانید که آن می‌تواند بسیار از لحاظ جسمی به شما آسیب بزند. شما با انجام ورزشی مانند پیلاتس قادر هستید استرس خود را کاهش دهید و سلامتی را به روان خود برگردانید. در ادامه مقاله به شما گفته خواهد شد که پیلاتس چگونه می‌تواند منجر به کاهش استرس شود و چه فوایدی برایتان به همراه خواهد داشت؟

مضرات استرس چیست؟

استرس شما را در معرض خطرات و بیماری‌هایی هم‌چون سردرد، کمر‌درد، بی‌خوابی یا ناراحتی معده و… قرار می‌دهد. حتی در صورتی که ادامه یابد می‌تواند بسیار خطرناک باشد. به صورتی که در طولانی‌مدت به افسردگی، بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و فشار خون بالا منجر می‌شود. با این حال باز هم نگرانی به خود راه ندهید. همیشه گفته‌اند که پیشگیری بهتر از درمان است. ورزش پیلاتس می‌تواند در کاهش استرس تا حد زیادی موثر واقع شود؛ بنابراین می‌توانید با ثبت نام در کلاس پیلاتس در اصفهان این عارضه‌ها را کاهش دهید.

کاهش استرسپیلاتس چگونه می‌تواند منجر به کاهش استرس شود؟

در بیشتر مواقع نقش پیلاتس در بهبودی قدرت بدنی و انعطاف پذیری مورد توجه قرار گرفته است اما می‌توان تاثیر آن بر کاهش استرس را نیز مورد بررسی قرار داد. با بررسی برخی از عوامل به شما گفته خواهد شد که پیلاتس چگونه می‌تواند منجر به سلامت روان و کاهش اضطراب شود. این عوامل عبارتند از:

1. استقامت قلبی عروقی افزایش می‌یابد 

هنگام انجام تمرینات پیلاتس استقامت قلبی عروقی افزایش می‌یابد؛ زیرا که تمرینات این ورزش شامل مجموعه حرکاتی است که کنترل شده‌اند و وظیفه درگیر کردن گروه‌های عضلانی بزرگ را دارند. این درگیری باعث بهبود ضربان قلب و گردش خون می‌شود و به نوبه خود سلامت قلب و عروق را افزایش می‌دهد.

2. تنفس بهبود می‌یابد 

تمرینات پیلاتس همراه با تکنیک‌های تنفس عمیق انجام می‌شوند که باید در نهایت به آرامش و کاهش سطح استرس منجر گردند. بنابراین در صورت انجام درست حرکات، پیلاتس باعث کاهش خطر مشکلات مربوط به قلب مانند فشار خون بالا می‌شود.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  درمان شلی و افتادگی بازو چیست؟

3. سلامت روان با تاثیرات مثبت همراه می‌شود

علاوه بر تمام موارد برای بررسی کاهش استرس می‌توان تاثیر پیلاتس بر سلامت روان را مورد بررسی قرار داد. در واقع این تاثیر جز حرکات ذاتی در پیلاتس است که منجر به ایجاد ارتباط بین ذهن و بدن می‌گردد. با ایجاد ارتباط ذهن، آگاهی تقویت و افراد می‌توانند از احساسات و الگوهای حرکتی بدن خود آگاه‌تر شوند. آگاهی که افزایش می‌یابد اعتماد به نفس و تصویر بدنی بهتر ترجمه شده و رفاه ذهنی نیز بهبود پیدا می‌کند. 

4. سطح اضطراب کاهش پیدا می‌کند 

آرامش ذهن، کاهش سطح استرس و همچنین کاهش علائم افسردگی با تاکید تمرینات پیلاتس بر تکنیک‌های تنفس عمیق و تمرکز شدنی خواهد بود. بنابراين پیلاتس همان طور که به تناسب اندام و فواید جسمی منجر می‌شود، قلب را حمایت می‌کند و سلامت روانی مثبت را ارتقا می دهد.

فواید پیلاتس برای تاثیر بر سلامت روان و کاهش استرس 

حال که پیلاتس با حرکات خود طبق اصول و اهدافی که گفته شد پیش می‌رود، می‌توان فوایدی را نیز برای آن جهت کاهش استرس و افزایش آرامش برشمرد:

فواید پیلاتس برای تاثیر بر سلامت روان و کاهش استرس 1. افزایش انرژی

هنگام انجام تمرینات پیلاتس در کلاس‌ آنلاین پیلاتس، تنفس و گردش خون تحریک می‌شود و هم‌چنین ستون فقرات و عضلات در حالت بیداری قرار می‌گیرد که این کار باعث می‏شود کار آن‌ها به خوبی انجام شود. بنابراین وقتی که تمام ارگان‌های بدن به خوبی کار می‌کنند شما نیز احساس بهتری دارید و این امر انرژیتان را افزایش می‌دهد. 

2. افزایش ارتباط بین جسم و ذهن 

همان طور که گفته شد پیلاتس شامل حرکاتی از هماهنگی بین جسم، ذهن و روح است. این تمرینات به گونه‌ای طراحی شده‌اند که که خواه و ناخواه با توجه کامل انجام می‌گیرند. از اصول اساسی پیلاتس می‌توان تمرکز، کنترل، دقت، تنفس و حرکت را نام برد. تمام این اصول با همکاری جسم و ذهن انجام می‌شوند. 

3. ایجاد آرامش 

پیشنهاد می‌شود که تمرینات پیلاتس با آرامش انجام گیرند تا خسته نشوید. البته آرامش داشتن به منزله تنبلی نخواهد بود و آرامش برای کاهش استرس و آرامش است.

4. بالا بردن توان ذهنی در جهت پاک سازی افکار منفی

همان طور که بارها گفته شده اصل تمرینات پیلاتس آرامش است. بنابراین بیشتر علاقه‌مندان به پیلاتس درباره آرامش درونی آن بعد از تمرینات می‌گویند.

شاید این مطلب را هم دوست داشته باشید  نقش ورزش پیلاتس در کنترل فشارهای روانی چیست؟

5. بهبود قدرت ذهن

ژوزف پیلاتس هنگامی که ورزش پیلاتس را ابداع کرد آن را به‌عنوان ورزش انسان متفکر معرفی نمود؛ زیرا که تمرینات آن بر ذهن تأثیرات بالایی را می‌گذارند. علاوه بر این‌ها این ورزش بر طبق تحقیقات صورت گرفته توانسته تغییراتی چون افزایش قدرت آلفای ذهنی که مربوط به فعالیت شبکه‌های عصبی، اجرای حافظه و دیگر عملکردهای شناختی را انجام دهد. بنابراین می‌توان علاوه بر کاهش استرس، پیلاتس را حتی یک روش درمانی برای افرادی که به بیماری‌های تحلیلی مغز و اختلالات شناختی مبتلا هستند، معرفی کرد. 

6. کاهش استرس و اضطراب 

تاثير حرکات این ورزش بر توانایی آگاهی از بدن، تمرکز روی تمرینات تعادلی و تنفس صحیح و عمقی به اثبات رسیده‌اند. با کمک این تاثير می‌توان تخلیه و کاهش تنش و فشار عصبی را به‌دست آورد. بنابراین شما با انجام تنها ۳۰ دقیقه از حرکات پیلاتس، قادر هستید فشارهای عصبی و مقدار کورتیزول را کاهش دهید. به این ترتیب است که حس آرامش به شدت افزایش پیدا می‌کند. 

7. بهبود کیفیت خواب 

علاوه بر تمامی موارد، تاثير ورزش پیلاتس بر سطح خواب و کیفیت آن قابل بررسی است. بنابراین با انجام این ورزش می‌توان خواب بهتر و باکیفیت‌تری به خصوص در سنین زیر ۴۰ سال مشاهده کرد. پس اگر از شدت استرس مشکلِ خواب یا راه رفتن در خواب را دارید، می‌توانید پیلاتس را در برنامه‌های خود قرار دهید. این کار با کاهش استرس، کیفیت خواب شما را بهبود می‌بخشد.

8. ایجاد روحیه بهتر و آرام‌تر 

 هر رشته ورزشی می‌تواند یک جادوی شادی بخش باشد و با تحرکات سبب افزایش تحرک و فعالیت بدنی، منجر به ترشح هورمون‌های شادی‌آور شود. بر همین اساس تحقیقات بر روی ورزش پیلاتس پس از انجام ۸ دوره از آن نشان داده است که در افراد ورزشکار اضطراب، خستگی، افسردگی در فرد کاهش پیدا کرده و در نتیجه افکار منفی از آن‌ها دور شده است.

جمع بندی

پیلاتس با تاثیر خود بر وضعیت عضلانی و انعطاف‌پذیری بدن و در نتیجه بهبود سلامتی جسم شناخته می‌شود اما باید بدانید که با کمک پیلاتس می‌توانید استرس خود را کاهش دهید و به سلامت روان‌تان کمک کنید. زیرا که استرس می‌تواند خطرات زیادی را به همراه داشته باشد و بیماری‌های متعددی را ایجاد کند. 

مزایا و اهداف فیتنس چیست و از چه ابزاری در این رشته استفاده می کنند

کلاس ها

فهرست